Fietje Zaad, gediplomeerd  Reflexzonetherapeut & Coach


Mijn naam is Fietje Zaad.  Ik ben een duizendpotige levensgenieter.  Ik hou van gezelligheid, koken, lezen,  zingen, dansen, (berg)wandelen, yoga, mediteren, fitness, stoeien met onze dochter van 11, enzovoort...Kortom, teveel om op te noemen!  

 

In een vorig leven ben ik ooit begonnen aan een studie tandheelkunde dus wat betreft mijn medische basiskennis ben ik behoorlijk onderlegd.  In het tweede jaar besloot ik hiermee te stoppen en heb ik de studie mondhygiëne afgerond. Een studie psychologie leek mij een mooi vervolg maar voelde niet goed, te theoretisch.  Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en vanuit mijn interesse in de psyche van de mens werd het werken met zeer angstige patiënten mijn stokpaardje.

 

Met een druk leven als mondhygiënist was stress voor mij geen onbekend verschijnsel. Vanwege een verkeerde werkhouding kreeg ik steeds meer last van fysieke klachten aan rug, nek en schouders.  Dit was het startpunt voor mijn zoektocht naar een alternatieve therapie die mij verlichting zou brengen. Reflexzonetherapie kwam op mijn pad. Toen ik eenmaal voelde hoe groot het weldadig effect is van een reflexzonebehandeling besloot ik om de vierjarige opleiding zelf te gaan volgen. 

 

Vanaf dag één van mijn opleiding wist ik dat dit mijn passie was. Het masseren van voeten, handen, oren, hoofd en oren is zo fijn om te doen, het hoort zo bij wie ik ben. Het brengt niet alleen degene die ik behandel in het hier en nu, in een ontspannen toestand, terug naar het hart. Ook als therapeut maak ik telkens weer de reis van het hoofd naar mijn hart zodra ik mensen behandel. Dat maakt mijn vak zo waardevol! Reflexzonetherapie is voor mij een ideale mix van heerlijk bezig zijn met mijn handen, mijn gevoel en een stukje coaching/ psychologie. 

 

In 2018 besloot ik om mijn beroep als mondhygiëniste voorlopig los te laten. Deze keuze bevalt mij totnutoe prima!