Fietje Zaad,  Reflexzonetherapeut & Coach


Mijn naam is Fietje Zaad.  Ik ben een duizendpotige levensgenieter.  Ik hou van gezelligheid, koken, lezen,  zingen, dansen, (berg)wandelen, fietsen ,yoga, mediteren, stoeien met onze dochter van 11, enzovoort...Kortom, teveel om op te noemen!  

 

In een vorig leven ben ik ooit begonnen aan een studie tandheelkunde waar ik de medische basiskennis heb opgepikt.  In het tweede jaar besloot ik hiermee te stoppen en heb ik de studie mondhygiëne afgerond. 

 

Met een druk leven als mondhygiënist met een eigen praktijk was stress voor mij helaas geen onbekend verschijnsel en kreeg ik steeds meer last van fysieke klachten aan rug, nek en schouders.  Dit was het startpunt voor mijn zoektocht naar een alternatieve therapie die mij verlichting zou brengen. Reflexzonetherapie kwam in 2001 op mijn pad. Eenmaal aangestoken door het weldadig effect van reflexzonetherapie besloot ik om de vierjarige opleiding zelf te gaan volgen. 

 

Vanaf dag één van mijn opleiding wist ik dat dit mijn passie was. Het masseren van voeten, handen, oren, hoofd en oren is zo fijn om te doen, het hoort zo bij wie ik ben. Het brengt niet alleen degene die ik behandel in het hier en nu, in een ontspannen toestand, terug naar het hart. Ook als therapeut maak ik telkens weer de reis van het hoofd naar mijn hart zodra ik mensen behandel. Dat maakt mijn vak zo waardevol! Reflexzonetherapie is voor mij een ideale mix van heerlijk bezig zijn met mijn handen, mijn intuïtie en een stukje coaching/ psychologie. 

 

Begin 2020 heb ik de basiscoachopleiding afgerond. Dat maakt dat ik een unieke behandeling kan aanbieden van zowel (voet)reflextherapie en coaching waardoor je sneller resultaat bereikt. 

 

In 2018 besloot ik  om mijn beroep als mondhygiëniste volledig los te laten en mij 100% te richten op reflexzonetherapie en coaching. Het was de meest spannende stap die ik ooit heb genomen!  Maar eentje die mij tot op de dag van vandaag heel erg gelukkig maakt!