Reflexzonetherapie: stimuleert je lichaam en geest


Iedereen doet zonder het te weten  aan reflexologie: als we veel moeten nadenken plaatsen we vaak onbewust onze vingers tegen elkaar zodat we in een toestand van kalmte komen. Of we kloppen op de rug van een baby omdat het een boertje moet laten.  Wat we niet weten is dat we eigenlijk kloppen op de 5e ruggenwervel, die een relatie heeft met de spijsvertering. Ook dat is reflexzonetherapie. 

 

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uitgaat dat onder andere op handen,  voeten en oren zones liggen die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels van het lichaam. Ontstaat er pijn (dus stress) in lichaam en geest dan veranderen de reflexzones op je handen, voeten en oren van kleur/ vorm en structuur. Stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en een betere energiedoorstroming. Het gebied dat is behandeld voelt zachter aan en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.  Hierdoor worden blokkades opgeheven en komt het lichaam weer op een natuurlijke manier in balans en harmonie. Veelal merk je tijdens een behandeling dat het gebied waar je de klacht ervaart anders gaat aanvoelen. 

 

Deze therapie is een uitkomst voor iedereen die te kampen heeft met een tekort aan energie,  burn-out klachten, lichamelijke  klachten zoals schouder- rug- en nekklachten en / of  emotionele klachten. 

 

Afhankelijk van jouw behoefte duurt een behandeling 50-60 minuten. Bij acute klachten werkt reflexzonetherapie meestal iets sneller dan bij chronische klachten. Al naar gelang je klachten kan het zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt om in balans te raken.