Hoe ziet een behandeling eruit?


Als je de eerste (of tweede*) keer komt voor reflexzonetherapie dan zal er een intake consult plaatsvinden.  Er worden een  aantal vragen gesteld zodat ik duidelijkheid krijg over je eventuele problemen. Die problemen kunnen te maken hebben met bepaalde lichamelijke, emotionele, mentale of sociale klachten. Op een holistische manier kijk ik naar jou als persoon. Zo'n gesprek duurt de eerste keer zo'n 30-40 minuten. Er wordt een plan en een doel opgesteld. Daarna ga ik over tot de reflexbehandeling van je voeten en onderbenen.  Waarom de voeten? Via de voeten wordt er snel resultaat bereikt en de reflexzones zijn onder de voeten makkelijker te bereiken en te bewerken. De voeten geven bovendien een zuiverder beeld dan de handen omdat de handen met meer dingen in aanraking komen. Handreflex is overigens wel weer uitstekend geschikt om thuis mee aan de gang te gaan zodat de reflexbehandeling nog meer effect zal hebben. 

 

Tijdens de behandeling is het van groot belang dat je helemaal kunt ontspannen. 70 tot 80 % van de klachten ontstaat namelijk door stress en spanningen. Met behulp van mijn rustige stem breng ik je telkens terug naar het hier en nu. Soms is het nodig om met je aandacht helemaal naar je voeten te gaan als je bijvoorbeeld heel veel in je hoofd zit en veel piekert.  Bij een pijnlijke plek (bijvoorbeeld in je nek),  laat ik je met aandacht naar de plek gaan waar jij de pijn voelt.  Ondertussen zoek ik op de voeten de plek op die hiermee correspondeert. Je zult dan voelen dat de plek op de voeten tevens pijnlijk zal zijn. Door deze plek te masseren zal het weefsel op je voeten geleidelijk aan zachter gaan aanvoelen. Je zult merken dat de pijn in je nek anders gaat aanvoelen.  Soms is het fijn om tijdens de behandeling met alle aandacht bij je buik te blijven waardoor je gevoel heel sterk naar boven komt. Als er emoties zijn die vastzitten, dan komen ze meestal tijdens of na een behandeling eruit. Dat lucht ontzettend op. 

 

Bij een vervolgbehandeling start ik altijd met een kort gesprek (10-15 minuten) alvorens op de reflexbehandeling over te gaan. Indien mensen voor de combi coaching & reflexzonetherapie kiezen dan zal het voorgesprek zo'n 30 minuten in beslag nemen waarin we wat dieper op de materie ingaan. 

 

* Wil je graag eerst kennismaken met mij en mijn werkwijze? Dat kan! Tijdens een consult van 50 minuten kan ik je laten ervaren hoe het voelt om een behandeling te ondergaan.