Hoe ziet een behandeling eruit?


Als je de eerste (of tweede*) keer komt voor reflexzonetherapie dan zal er een intake consult plaatsvinden.  Er worden een  aantal vragen gesteld zodat ik duidelijkheid krijg over jouw hulpvraag. Welke problemen spelen er op lichamelijk, emotioneel, mentaal of sociaal gebied? Op een holistische manier kijk ik naar jou als persoon. Zo'n gesprek duurt de eerste keer zo'n 30 minuten. Er wordt een behandelplan en een doel opgesteld. Daarna volgt de reflexbehandeling van je voeten en onderbenen.  Waarom de voeten? Via de voeten zijn reflexgebieden makkelijker te bereiken en te bewerken. De voeten geven bovendien een zuiverder beeld dan de handen omdat de handen met meer dingen in aanraking komen. Handreflex is overigens wel weer uitstekend geschikt om thuis mee aan de gang te gaan zodat de reflexbehandeling nog meer effect zal hebben. 

 

Tijdens de behandeling is het van groot belang dat je helemaal kunt ontspannen. 70 tot 80 % van de klachten ontstaan namelijk door stress en spanningen. Door (pieker)gedachtes even aan de kant te zetten kom je in een kalme staat van ZIJN.  Stresshormonen nemen daardoor af. Slaap verbetert en fysieke klachten zullen gaandeweg de behandelingen gaan afnemen. 

 

Bij een pijnlijke plek (bijvoorbeeld in je nek),  laat ik je met aandacht naar de plek gaan waar jij de pijn voelt.  Ondertussen zoek ik op de voeten de plek op die hiermee correspondeert. De plek op de voet is dan tevens pijnlijk. Door deze plek te masseren zal het weefsel op je voeten geleidelijk aan zachter gaan aanvoelen. De pijnlijke plek in je nek neemt vaak tijdens de behandeling al af. 

 

Bij een vervolgbehandeling start ik altijd met een kort gesprek (± 10 minuten) alvorens op de reflexbehandeling over te gaan. Indien je kiest voor de combi coaching & reflexzonetherapie dan zal het voorgesprek zo'n 15 tot 30  minuten in beslag nemen waarbij we wat dieper op de materie ingaan. Er wordt altijd met jou afgestemd wat er nodig is op het moment dat je komt. 

 

* Wil je graag eerst kennismaken met mij en mijn werkwijze? Dat kan! Tijdens een consult van 50 minuten kan ik je laten ervaren hoe het voelt om een behandeling te ondergaan.