Hoe ziet een behandeling eruit?


In eerste instantie vindt er een intake plaats waarin u wordt gevraagd een lijst in te vullen. Hier  komt naar voren wat uw klachten zijn, uw medicijngebruik, informatie over gevolgde  therapieën, voedingspatroon en leefstijl. Tevens wil ik weten wat u wilt bereiken met de behandelingen. 

Na dit gesprek ga ik aan de gang met uw voeten.  De voeten worden  los gemasseerd en ik ga opzoek naar gevoelige plekken die mij aanwijzingen kunnen geven over mogelijke blokkades in het lichaam. Indien er tijd over is na dit onderzoek zal ik ook  overgaan tot behandeling van de gevoelige plekken. Uiteindelijk moet de pijn in een dergelijk gevoelig (reflex)gebied afnemen tijdens een behandeling. 

Over het algemeen kun je stellen dat een acute klacht sneller reageert op een reflexbehandeling dan een chronische klacht.  Bij chronische klachten is er vaak al langer sprake van een onbalans en zul je dan ook wat vaker moeten behandelen om resultaat te verwachten.  Gemiddeld na zo'n  4 a 5  behandelingen volgt  een evaluatie.  Dan wordt bekeken in hoeverre de behandeling effect heeft en wat het vervolgtraject omhelst.