· 

Reflexzonetherapie of Coaching? Allebei!!

Fiet News

Mijn eerste coaching diploma heb ik in de pocket! Waar ik vóór de opleiding de stellige overtuiging had dat ik naast mijn mooie vak als voetreflextherapeut ook een praktijk wilde starten als coach heb ik gaandeweg de opleiding iets waardevols ontdekt wat ik niet had voorzien:  ik hoef helemaal niet te kiezen tussen reflexzonetherapie of coaching. Die twee blijken een krachtig stel samen! Het masseren van voeten, handen, hoofd  en oren zou ik voor geen goud willen missen. Het brengt mensen uit het hoofd en in het gevoel. Het hoort zo bij wie ik ben. Wat ik wil. Ik voel dat in alle vezels van mijn lijf (helemaal nu tijdens deze corona crisis). En een coachend gesprek voeren vind ik ook heerlijk om te doen, want het brengt mensen tot de essentie van wie ze zijn, wat ze willen en kunnen. Juist vanuit het gevoel kun je hier makkelijker achter komen. Als we alleen vanuit ons hoofd beredeneren dan missen we vaak essentiële informatie om erachter te komen wat daadwerkelijk bij ons past. Door middel van het masseren, stellen van de juiste vragen, het aanreiken van tools en handvatten kan ik als Coach Reflexoloog het verschil maken. Voor mij bestaat er geen mooier vak!

 

Hoe het begon…Als therapeut vind ik het belangrijk om mij voortdurend te blijven ontwikkelen.  Ik was afgelopen jaar erg zoekende op het gebied van werk, gezondheid en relaties.  Ook al gingen mijn cliënten helemaal “zen” de deur uit door de voetreflexmassage, ik miste soms diepgang en langduriger resultaat in mijn behandelingen. Het volgen van een goede coaching opleiding was voor mij een logische stap. En dan niet zo’n schriftelijk cursusje waarvan er 13 in een dozijn worden aangeboden. Die waarbij je veilig achter je pc kunt verdwijnen. Het moest een opleiding worden waarbij ik echt met de billen bloot moest en stevig zou worden uitgedaagd. Uiteindelijk viel mijn oog op Systo  in Hasselt.

 

Er volgden intensieve trainingen waarin we met persoonlijke aandacht, sensitiviteit, integriteit, respect voor jezelf en de ander werden meegenomen op een persoonlijke reis. Vanaf dag één werd ik geraakt door de vragen die op ons afgevuurd werden en mijn gevoeligheid kwam in alle hevigheid naar boven. Ik had al lang niet meer zo gehuild. En dat was nodig. Nodig om zaken vanuit het verleden te verwerken. Een plek te geven. Mijn grootste uitdaging was om dichter bij mijn gevoel te komen en op die manier ook dichter bij wie ik ben. Waar ik voor sta. 

 

Inmiddels ben ik mij meer bewust van mijn valkuilen en durf ik mijn hart steeds meer te volgen.  Ik sta mezelf toe om meer op mijn gevoel te vertrouwen,  intuïtief te werken. Ik deed vaak ongelooflijk hard mijn best waardoor ik de ander (onbewust) in de slachtofferrol plaatste en mijn eigen energie wegvloeide. Ik deed mezelf vaak tekort en durfde haast nooit naar buiten te treden omdat ik mij onzeker voelde over van alles. Ik heb mezelf weer een beetje beter leren kennen. Er zit beweging in mijn proces en dat voelt super! 

Met hernieuwde energie kan ik hopelijk (na corona) weer snel aan de slag met  met “mijn voeten” & het coachen. Stap voor stap jezelf ontmoeten, dat is wat ik wens voor mezelf en mijn cliënten! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

 

Veel liefs, Fietje